SmS: Succes met Schoudercom

Logo SchoudercomVoor goede communicatie en profilering heeft u als school tools nodig die u ondersteunen. Schoudercom.nl (school-ouder communicatie) is een compleet ouderportaal dat vele communicatiemogelijkheden biedt. Een communicatie- en profileringsplatform om de online communicatie tussen scholen en ouders zo makkelijk mogelijk te maken. Zowel voor het regelen van de ouderparticipatie als het vergroten van ouderbetrokkenheid biedt Schoudercom.nl communicatiemiddelen. Het tijdperk van briefjes is daarmee definitief achter de rug, en door de kosten- en tijdsbesparingen verdient het platform zich binnen een jaar terug.

Referentie:

Als leerkracht ben ik heel blij met het feit dat ik nu met de ouders in een veilige omgeving kan communiceren.Er zijn vele mogelijkheden binnen Schoudercom.nl die ervoor zorgen dat ik minder tijd kwijt ben aan het organiseren van activiteiten en communiceren met ouders. Vervoer regelen voor een excursie, hulp vragen bij diverse activiteiten, foto’s en bestanden sturen, het huiswerk publiceren in de agenda zijn maar enkele voorbeelden. Zo vind ik de functie om een gesprekkenronde te regelen ideaal. De ouders vullen in en met 1 druk op de knop weet iedereen wanneer hij aan de beurt is.

De mogelijkheden

De school kan op allerlei manieren de ouders bij het leerproces betrekken. Voorbeelden zijn participatieverzoeken, huiswerklinks plaatsen bij de groep, de mening peilen, een groepsblog schrijven en zelfs een interactief forum. Met de gesprekkenplanner worden vele kostbare arbeidsuren bespaard. Voor de ouders is het overzicht van de schoolcommunicatie erg handig, en ze kunnen op een makkelijke manier in contact treden met de school. In de documentenbibliotheek kunnen school en ouders samenwerken in werkgroepen, een ideale besloten werkplek voor bijvoorbeeld de Medezeggenschapsraad.

Waarom schoudercom

Schoudercom.nl is een uniek ouderportaal omdat het de besloten communicatie en profilering combineert. Met de besloten communicatie vergroot u de ouderbetrokkenheid en heeft u tevens een rijk intranet voor het team. Met hetzelfde gemak kunnen openbare items aangemaakt worden, zoals nieuwsberichten, kalenderitems en blogs, die ook voor niet ingelogde bezoekers in te zien zijn. Doordat bij de openbare items handige sociale media knoppen getoond worden kunnen deze direct door ouders, schoolmedewerkers en bezoekers gedeeld worden. Op deze manier maakt u zonder enige moeite gebruik van de kracht en sociale netwerken van de bestaande ouders, en bereikt u ook de ouders van toekomstige leerlingen.

Maak nu een gratis account aan

U kunt vrijblijvend kennis maken met Schoudercom.nl. Maak op www.schoudercom.nl een school-account aan en u kunt al binnen een kwartier online zijn. Het gebruik van een school-account is de eerste 3 maanden gratis.

Gepubliceerd in Media.