Schrijf u nu in voor onze ontwerpsessie

Bovenschools sturen op kwaliteit met de Succes!Spiegel

Een ontwerpsessie voor bestuurders en kwaliteitsmedewerkers

27 juni 2018 van 15:00 tot 18:00
Provincialeweg 116, Bunnik

Nu aanmelden >

Ontwikkelen doe je samen!
Je kunt alleen een goed product ontwikkelen samen met de mensen die het gaan gebruiken. Iedereen weet het, niemand doet het. Wij wel!
Met een gemêleerd gezelschap van bovenschools bestuurders (praktijkexperts) en een inhoudelijk ervaren team van professionals (een onderwijsadviseur, een senior ontwikkelaar en een data-visualisatie specialist) gaan we aan de slag om dashboards en rapporten te ontwerpen die jou dagelijks helpen om op bovenschools niveau te sturen op de kwaliteit van onderwijs.
De ervaring is dat dit zowel leuk als leerzaam is en natuurlijk goed voor je netwerk! Graag nodigen we jou uit om kosteloos deel te nemen aan deze ontwerpsessie.

Voor:
Verantwoordelijken voor bovenschoolse kwaliteitszorg in het primair onderwijs, zoals bestuurders en kwaliteitszorgmedewerkers.

Kwaliteit maak je samen!
De Succes!Spiegel is het kwaliteitsinstrument dat kwaliteitszorg makkelijker en interessanter voor iedereen maakt. Daarom zijn we het eerste kwaliteitsinstrument dat informatie voor gebruikers laat werken!
Op schoolniveau ligt er een stevige basis. Ontwikkeld met en voor de gebruikers.  De mooiste feedback kwam van de leraren: “Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld op deze manier!” En: “Je komt zo vanzelf op gesprek over goed onderwijs.”
Tijd om de volgende stap te maken: het ontwikkelen van bovenschoolse dasbboards en rapportages waar besturen echt blij van worden.
Hoe kan informatie ook werken voor bestuurders en bovenschoolse kwaliteitsmedewerkers? Hoe kom je snel tot de kern?
Daarom nodigen wij graag bestuurders en bovenschoolse kwaliteitsmedewerkers uit om mee te doen met onze ontwerpsessies.

Wat brengt het u?

  • Doordenken van wat “essentiële informatie” is op bestuurlijk niveau
  • Ervaren hoe informatie veel slimmer voor ons kan gaan werken.
  • Het mee kunnen ontwerpen van dasboards en rapportages.

Wat brengt het ons?

  • Een dieper inzicht in de behoeften van bovenschoolse gebruikers.
  • Directe feedback op ontwerpkeuzes die we voorleggen.

Het programma

15.00 – 15.15             Inloop en drankje

15.15 – 15.45              Waarom de Succes!Spiegel? Wat doen we om kwaliteitszorg een stuk makkelijker en interessanter te maken? Zelf even aan de slag met het Succes!Dasboard en ervaren hoe fijn het is om zonder je scherm te verlaten de informatie op je in te laten werken. Met het Succes!Dashboard krijg je ook een duidelijk beeld bij hoe we informatieveelheid terugbrengen naar essentiële inzichten.

15.45 – 16.45              Kwaliteit, KPI’s en stuurinformatie: Wat zien we op bovenschools niveau als essentiële informatie, hoe krijg je hier snel zicht op, wanneer biedt een dasboard nu echt meerwaarde? Hoe kun je waar nodig ook snel een meer gedetailleerd beeld krijgen? Onze ontwerpers luisteren en schetsen terwijl u praat.

16.45 – 17.15             Tijd voor ontspanning en tapas!

17.15 – 17.45              Dashboards en design Nu gaan we echt ontwerpen. Hoe wordt informatie gepresenteerd? Wat is meer geschikt voor dashboards en wat voor papieren rapporten? Welke informatie presenteren we bij elkaar (naar thema, hard en zacht)? Waar willen we meer detailinformatie opvragen en waar niet?

18.45 – 19.00             Afronding

 

Praktische informatie

Datum & tijd: 27 juni 2018 (15:00 – 19:00)

Locatie: Proviancialeweg 116 in Bunnik. Goed te bereiken met het Openbaar Vervoer. Er is gratis parkeergelegenheid. Zie routebeschrijving.


Aanmelden Ontwerpsessie

 

Gepubliceerd in Nieuws.