Update Succes!Spiegel

Het jonge kwaliteitsinstrument de Succes!Spiegel krijgt met regelmaat een update. In dit bericht zetten we de laatste updates voor u op een rij:

  • Nieuwe Spiegelrapportage
  • Slim verzenden van onderzoeken
  • Online spreekuur/consult
Scorebereik in dashboards

In dashboards tonen we niet meer alleen de succes!score op linkerscherm maar tonen we het scorebereik:

Laag (geel)  – Midden (grijs) – Hoog (blauw):

Bij de vergelijking wordt echter alleen naar Hoog gekeken, daarmee blijven we wel richten op succes.

Spiegelrapportage

Zoals gebruikers van de Succes!Spiegel gewend zijn, worden er naast online resultaten in unieke online spiegel-dashboards ook per doelgroep rapportages aangeboden. Vanaf nu is ook het Spiegelrapport beschikbaar. Deze vervangt de Kwaliteitsrapportage. Alle onderzoeken die zijn gestart met de vernieuwde vragenlijsten (vanaf 1 november 2019) worden gepresenteerd in deze nieuwe Spiegelrapportage. Het Spiegelrapport is de totaalsom van alle vragenlijsten die gedurende één schooljaar zijn uitgezet. Spiegelen houdt in dat u bijvoorbeeld de antwoorden van de schoolleiding kunt vergelijken met die van de medewerkers. Dat kon al met de online dashboards, en nu ook in rapportagevorm. In het stukje uitleg (op pagina 3 van het Spiegelrapport) geven we ook alvast wat handvatten ten aanzien van het analyseren. In hoofdstuk één vindt u eveneens een tip in verband daarmee. Op die manier wordt de spiegelrapportage vooral een hulpmiddel in het voeren van de dialoog over goed onderwijs op uw school. Als u afgelopen schooljaar onderzoeken heeft uitgezet verschijnt het Spiegelrapport vanzelf tussen uw andere rapporten in uw Succes!spiegel account, hier hoeft u niets voor te doen. Heeft u afgelopen jaar geen onderzoeken afgenomen maar bent u wel benieuwd naar het rapport? U kunt hier een voorbeeld downloaden.

 

Spiegelrapport

 

Let op: niet elke responsgroep geeft op elke vraag antwoord. Ouders krijgen bijvoorbeeld geen vragen over de sfeer binnen het team. Een kwestie van gezonde logica dus. Ander aandachtspunt: de kolom auditoren is bij vrijwel alle scholen nog leeg. Auditoren kunnen dezelfde vragen beantwoorden als in de vragenlijst Schoolleiding. Wij denken dat dit de spiegelfunctie nog sterker maakt. U bepaalt als school uiteraard zelf door wie u deze vragenlijst vanuit het perspectief van auditing af wilt laten nemen.

We vinden het fijn om van scholen weer feedback te ontvangen op de rapportage. We ontwikkelen stapsgewijs, samen met de gebruiker.

Om kennis te maken met het Spiegelrapport kunnen Succes!Spiegel gebruikers contact opnemen met Onderwijs adviseur Marco Sombroek via 06 40 157 456 of marco@delerendeschool.nl voor een gratis update webinar. Nog geen gebruiker van de Succes!Spiegel en wel geïnteresseerd in de mogelijkheden van de Succes!Spiegel? Ook dan nodigen we u uit om contact op te nemen!

Slim verzenden

In de vorige update is de koppeling met leerlingvolgsystemen in combinatie met ‘slim verzenden’ gerealiseerd. De functie ‘slim verzenden’ is nu uitgebreid met de optie zelf inplannen en verzenden. Deze nieuwe functie werkt natuurlijk met de koppeling met leerlingvolgsystemen.

Online spreekuur/consult

Scholen Met Succes organiseert al jaren online bijeenkomsten voor het onderwijsveld. De komende periode gaan we daar natuurlijk mee door. De online bijeenkomsten zijn onderverdeeld in

  • Update-webinars voor Succes!Spiegel-gebruikers
  • Duidingsessies van jullie spiegelresultaten
  • Online spreekuur Onderwijskwaliteit.
    Tijdens het online spreekuur kunt u kosteloos, op een moment dat u schikt met onze onderwijsadviseur Marco Sombroek uw vraagstukken bespreken. Geen kwaliteitsinstrument van ons? Geen probleem! Marco Sombroek heeft gewerkt met zo’n beetje alle Kwaliteitsinstrumenten en systemen die er zijn in onderwijsland en kan jullie gewoon op weg helpen. Eenvoudig, plaats-onafhankelijk en vrijblijvend.

Aanmelden

Via het aanmeldingsformulier kunt u zich aanmelden voor een online webinar. Indien u met meerdere personen wilt komen, kunt u dat direct aangeven in het aanmeldingsformulier. Uw collega’s hoeven zich dan niet apart aan te melden. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de online tool die wij gebruiken om met elkaar in contact te komen.

Uw gegevens

Nieuwsbrief

Wilt u de maandelijkse nieuwsbrief van Scholen met Succes ontvangen?

4. Aanvraag versturen

Klik op 'Verzenden' om uw aanvraag voor de webinar te versturen. Marco zal contact opnemen om een webinar in te plannen.

Gepubliceerd in Nieuws.