Update Succes!Spiegel juni

De Spiegelrapportage
Naast de rapportages per doelgroep bieden we scholen nu ook een spiegelrapportage.

Je kan deze rapportage zien als een papieren versie van het Succes!Dashboard, met als voordeel dat je per rubriek per vraag de scores ziet van de responsgroepen die deze hebben beantwoord. Zo kun je bijvoorbeeld de antwoorden van de schoolleiding vergelijken met die van de medewerkers.

 

Spiegelrapport

 

Wijziging Succes!Dashboard

We hebben een fijne wijziging aangebracht in het Succes!Dashboard. Het bereik van de score laag, midden en hoog is in 1 oogopslag te zien. Dit maakt de keuze om te doorklikken nog eenvoudiger.

 

Laag (geel) – Midden (grijs) – Hoog (blauw)


Vragenlijsten Terug naar school

Hoe hebben ouders, leerlingen en leerkrachten de afgelopen periode ervaren? Vond iedereen de begeleiding goed? Wat waren de uitdagingen van het lesgeven op afstand en wat waren de waardevolle inzichten? Dat en meer komt u te weten met onze vragenlijsten ‘Terug naar school’ die elke school zelf kan afnemen.

 

Trainingen in het nieuwe schooljaar

Onze adviseurs stellen voor komend schooljaar weer het Succes!Spiegel gerelateerde trainingsprogramma op. Onze adviseurs werken al jaren middels online trainingen en webinars. De afgelopen periode is wel duidelijk geworden dat hier, mits goed ingezet, winst valt te boeken ten opzichte van een sessie op locatie. Een aantal van de trainingen is dan ook weer online te volgen, wat kosten-en tijd besparend is. Wil je meer weten, of heb je interesse in 1 van de trainingen? Neem dan contact op.

  • Briefingsessie Succes!Spiegel (in deze online sessie gaan we in op de inhoud van de vragenlijsten in de Succes!Spiegel. Welke zijn er? Waarom vragen we zoals we vragen en welke momenten in het schooljaar zijn geschikt om te meten? Deze training is uitstekend geschikt voor startende Succes!Spiegel gebruikers maar ook voor gebruikers die hun nieuwe collegae willen informeren over de kwaliteitscultuur op school)
  • Duidingsessie Succes!Spiegel (deze sessie is zowel online als op locatie in te zetten. Je leert welke analyse mogelijkheden de Succes!Spiegel biedt en welke er bij jullie passen. Deze training is geschikt voor zowel startende gebruikers als voor ervaren gebruikers met al dan niet nieuwe collegae die aanschuiven. De doelgroep is ook divers in te zetten. Schoolleiding is een voor de hand liggende doelgroep, maar het team kan ook leren te analyseren en een eigen POP samen te stellen op basis van metingen.)
  • Warme metingen training (nieuw! Deze sessie is bedoeld voor schoolleiding en team om een veranderingsproces in gang te zetten dat jullie zelf hebben gedestilleerd uit metingen! Het leuke van deze training is dat je feitelijk heel strak stuurt op een KPI, of misschien 2, maar dat doet zonder grote plannen of uitgebreide tekstuele verklaringen. Jullie gaan het gewoon doen!)
  • Samen Leren Sessie (deel II van de Warme metingen training. Als jullie bewust bekwaam warme metingen doen binnen jullie team, kunnen jullie dit ook onder leerlingen en ouders. Doel van deze SamenLerenSessies is om de doelgroepen Team-Leerlingen-Ouders tot 1 doelgroep te maken. Een collectief lerende organisatie.)
  • Team start-up Sessie (Een korte online sessie waarbij onze adviseurs met de schoolleiding de speerpunten van komend schooljaar bespreken en het team hierin enthousiasmeren, de succesfactoren bespreken en de hobbels in kaart brengen.)
  • Schoolplan check-up (Een schoolplan is altijd fijn om weer eens door te nemen. Dat kunnen onze adviseurs ook voor je doen. Met een frisse blik wordt er gekeken naar wat je verbeterwensen waren, waar je kracht en kwetsbaarheid lag volgens jullie. Hieruit volgt een kort advies, constateringen en een mogelijke audit. Doen jullie de dingen zoals jullie ze willen doen? Kan er bijgesteld worden? Heb je je doel al gehaald maar heb je dat niet eens gevierd?)
  • Voorbereiden op KPI’s – verbeterbord (Plannen maken is eenvoudig. Ze koppelen aan een KPI is vaak lastiger. Onze adviseurs houden het simpel, overzichtelijk en zijn in staat door Systeemdenken dé KPI eruit te halen die jullie verbeterbord zal laten drijven.)
  • Van Tevredenheid naar Succes (In de staat van de leraar heeft de inspectie voor het onderwijs al een keer aangegeven: onze manier van onderzoek doen heeft middelmatigheid in de hand gewerkt. Scholen Met Succes hier al jaren ervaring mee. Je succes meten en laten weten is niet voor niets ons credo).
  • Spreekuur (Eenvoudiger kan het niet. Je hebt een hoop te doen dit jaar en echt geen tijd voor trainingen. Dan is het wel fijn als je een online spreekuur hebt met één van onze adviseurs. Je neemt een aantal momenten op voorhand af. Onze adviseurs bellen je om de zoveel tijd op om een afspraak te maken. En we bespreken op het online spreekuur, ook in de avonduren of weekenden, waar je mee zit, waar je tegenaan loopt en wat er goed gaat. Soms ligt een oplossing voor het grijpen, en hoeft iemand je er alleen maar op te wijzen.
Single Sign On met Microsoft

Een nieuwtje van wat technische aard is de Single Sign On met Microsoft. Voor scholen en besturen die met MS Sharepoint werken, je kunt de Succes!Spiegel integreren binnen jullie portal. Dit vereenvoudigt inloggen en gebruik.

Gepubliceerd in Nieuws.