Inwerken startende leraar

Een kwart van de nieuwe leraren verlaat binnen vijf jaar het onderwijs. Dat is zonde want startende leraren zijn meestal enthousiast en vol ideeën. Zaak dus voor scholen om goed met de startende leraar om te gaan zodat deze niet afhaakt.  Het is belangrijk startende leraren goed in te werken. Veel startende leraren zijn hier niet tevreden over. Dit blijkt uit onderzoek.

Ronald Dulmers van ‘Scholen met succes‘ vertelt hierover: ‘Veel scholen doen maar wat, het gebeurt ad hoc en erg amateuristisch.’  Er zijn ook scholen waar het inwerken van startende leraren wel goed gaat, zoals op de Roelof Venemaschool in Amstelveen. Loes Buis, opleidingscoördinator en coach beginnende leerkrachten van schoolbestuur Amstelland, Amstelveen vertelt hierover. Van Patricia Scholte ter Horst horen we hoe zij ingewerkt is en of het inwerktraject goed is verlopen. Ook vertelt Patricia over haar  ervaringen van het eerste jaar lesgeven. ‘Tijdens je inwerkperiode leer je dat je er niet alleen voor staat en dat het goed is ervaringen met elkaar te delen.

Bron: leraar24.nl

Een kwart van de nieuwe leraren verlaat binnen vijf jaar het onderwijs. Dat is zonde want startende leraren zijn meestal enthousiast en vol ideeën. Zaak dus voor scholen om goed met de startende leraar om te gaan zodat deze niet afhaakt.Inwerkperiode
Het is belangrijk startende leraren goed in te werken. Veel startende leraren zijn hier niet tevreden over. Dit blijkt uit onderzoek. Ronald Dulmers van ‘Scholen met succes’ vertelt hierover: ‘Veel scholen doen maar wat, het gebeurt ad hoc en erg amateuristisch.’Hoe moet het wel?
Er zijn ook scholen waar het inwerken van startende leraren wel goed gaat, zoals op de Roelof Venemaschool in Amstelveen. Loes Buis, opleidingscoördinator en coach beginnende leerkrachten van schoolbestuur Amstelland, Amstelveen vertelt hierover.Uit ervaring
Van Patricia Scholte ter Horst horen we hoe zij ingewerkt is en of het inwerktraject goed is verlopen. Ook vertelt Patricia over haar  ervaringen van het eerste jaar lesgeven. ‘Tijdens je inwerkperiode leer je dat je er niet alleen voor staat en dat het goed is ervaringen met elkaar te delen.‘Een kwart van de nieuwe leraren verlaat binnen vijf jaar het onderwijs. Dat is zonde want startende leraren zijn meestal enthousiast en vol ideeën. Zaak dus voor scholen om goed met de startende leraar om te gaan zodat deze niet afhaakt.Inwerkperiode
Het is belangrijk startende leraren goed in te werken. Veel startende leraren zijn hier niet tevreden over. Dit blijkt uit onderzoek. Ronald Dulmers van ‘Scholen met succes‘ vertelt hierover: ‘Veel scholen doen maar wat, het gebeurt ad hoc en erg amateuristisch.’Hoe moet het wel?
Er zijn ook scholen waar het inwerken van startende leraren wel goed gaat, zoals op de Roelof Venemaschool in Amstelveen. Loes Buis, opleidingscoördinator en coach beginnende leerkrachten van schoolbestuur Amstelland, Amstelveen vertelt hierover.

Uit ervaring
Van Patricia Scholte ter Horst horen we hoe zij ingewerkt is en of het inwerktraject goed is verlopen. Ook vertelt Patricia over haar  ervaringen van het eerste jaar lesgeven. ‘Tijdens je inwerkperiode leer je dat je er niet alleen voor staat en dat het goed is ervaringen met elkaar te delen.

Gepubliceerd in Nieuws en publicaties.