Succes voor talentvolle scholieren in Gambia

Sponsoring Scholenplan Gambia

Scholen met Succes sponsort het ‘Excellent Student Program
van Stichting Scholenplan Gambia. Het doel van deze
stichting is het in stand houden en uitbreiden van
mogelijkheden voor onderwijs en het individueel
sponsoren van diverse opleidingen in Gambia.
De steun bestaat uit het bouwen, inrichten en exploiteren
van scholen, het verstrekken van lesmateriaal en het
bekostigen van studies voor talentvolle meisjes.

 

Excellent Student Program

In 2010 is Stichting Scholenplan Gambia gestart met het Excellent Student Program. Dit is een programma waarbij meisjes, die met goed gevolg de Middelbare School hebben doorlopen, een 3-jarige hogere schoolopleiding wordt aangeboden als voorbereiding op een universitaire beroepsopleiding.

 

Rotary Challenge 2017

De Rotary organiseert op 21 oktober de Rotary Challenge 2017. Op die datum vertrekt vanuit Zwijndrecht een bijzonder hulpkonvooi met auto’s naar Gambia. In Gambia worden de hulpgoederen (kinderkleding, schoolspullen en medische materialen) persoonlijk naar hun bestemming gebracht en worden de auto’s geveild. De opbrengst komt direct ten goede aan het Excellent Student Program.

 

Scholen met Succes auto

Eén van de auto’s in deze karavaan wordt bestuurd door Martine Visser, associate partner van Scholen met Succes, en Yvonne Braas. De auto is volgeladen met schoolspullen en andere hulpgoederen. Samen met haar medebestuurder, Yvonne Braas, zal zij in zo’n drie weken ruim 7000 kilometer afleggen. De tocht gaat vanuit Zwijndrecht naar Tarifa in Spanje. Vervolgens met de ferry over naar Tanger in Marokko en dan door de woestijn via Mauritanië en Senegal naar Gambia. De auto heeft een GPS-tracker en zal op de voet te volgen zijn via de website van de Rotary Challenge en op de facebookpagina van de deelnemers!

 

Gepubliceerd in Excellent Student Program.