Ik ben aangekomen op Tenerife!

TenerifeHet begin van de reis, over het Kanaal was best wel heftig, het schip schommelde heen en weer als een gek. Je kon echt niet normaal eten, zonder dat de chocopasta over de tafel vloog of afwassen zonder dat alle kopjes die net schoon zijn weer op de grond vallen en de messen je om de oren vliegen.

Gelukkig werd alles beter, de golf van Biskaje viel heel erg mee, ik was toen gewend aan het schommelen, en heb zelfs dolfijnen en walvissen en een schildpad gezien, dat was tijdens de les Spaans, dus toen hadden we even dolfijnenvrij! Vanaf dat we voor de kust van Portugal voeren werd het warmer en konden we ook ’s nachts tijdens het zeilen zonder dikke zeilbroek wacht lopen, dat is het schip zeilen. Dit is allemaal heel erg leuk natuurlijk, gisteravond mocht is lekker het stadje Santa Cruz in, maar ik heb ook nog schoolwerk wat af moet zijn als ik terug weer terug in Nederland ben eind april.

Ik ben nu bezig met het maken van een planning voor het schoolwerk voor komende half jaar, best wel lastig om in te schatten hoelang je ergens mee bezig te zijn, normaal doet een docent dat voor je. Ik ben de afgelopen weken al wel een beetje met school bezig geweest, het bevalt me heel goed, zelfstandig werken en hulp vragen aan medeleerlingen, door het uit te leggen aan anderen leer je zelf ook weer heel veel! Ideaal! Over een week ga ik weer op weg, de Atlantische Oceaan over richting de Dominicaanse Republiek.

Gepubliceerd in School at Sea.