Mignon stelt zich voor

mignon-at-seaMijn naam is Mignon Eijkelkamp, ik zit op het Parcival College in Groningen en ben 15 jaar en woon in Peize, vlak onder Groningen.

Ik ga dit schooljaar (4VWO) een half jaar te leren op zee met School at Sea, een talentontwikkelingsprogramma.

School at Sea is een ontwikkelingsprogramma waarin ik leer om mijn talenten te ontwikkelen, leiding te geven, samen te werken en verantwoordelijk en creatief te zijn. Het bijzondere is dat ik nog gewoon mijn 4-vwo lesprogramma krijg, terwijl ik de dingen die ik leer de volgende dag in praktijk breng.

Ik leer nieuwe culturen kennen en ervaren en ga op expedities tijdens een zeiltocht van een half jaar. Samen met 30 andere leerlingen van mijn leeftijd, 5 leraren en 5 bemanningsleden zeil ik op een Tall Ship naar de Caraïben en terug. Ik kom dan langs de Canarische Eilanden, Dominica, Suriname, de ABC-eilanden, Cuba, Bermuda en als laatste de Azoren.

Ik vertrek op 26 oktober, van IJmuiden en ik kan nu al niet meer wachten! Volgens mij ga ik een heel erg leuk en leerzaam half jaar tegemoet, en ik zal via deze nieuwsbrief elke maand over mijn (leerzame) avonturen vertellen.

Gepubliceerd in School at Sea.