Het nieuwe gezicht van De Succes!Spiegel: Marco Sombroek

Per 1 november is Marco Sombroek het nieuwe gezicht van De Succes!Spiegel, het nieuwe kwaliteitsinstrument van Scholen met Succes.  Marco Sombroek is een bekende naam in kwaliteitszorgland. Jarenlang adviseerde hij vanuit Koninklijke Van Gorcum scholen en besturen over het kwaliteitsinstrument WMK en de implementatie ervan. Marco kent de ins en outs van kwaliteitssystemen in het onderwijs en neemt jarenlange advieservaring mee.

Overstap naar de Succes!Spiegel!

Met het nieuwe toezichtskader ligt de focus sterk op de eigen kwaliteit van de school. Scholen worden hierdoor meer uitgedaagd om vanuit eigen ambities te werken. Marco signaleerde dat De Succes!Spiegel juist op dit nieuwe denken in kwaliteitszorg anticipeert. En dus nam Marco contact op met de ontwikkelaars van dit nieuwe kwaliteitsinstrument.

Marco: “Het gebruiksgemak viel mij op. Eigen kwaliteit heeft taal gekregen. Informatie wordt direct vanuit kerninzichten gepresenteerd. Ze maken het gebruikers heel simpel om op basis van goede informatie de dialoog aan te gaan. Dat sluit aan op wat het nieuwe inspectiekader beoogt.”
Marco vervolgt “Ik zie veel scholen worstelen met kwaliteitsinstrumenten. De Succes!Spiegel is veelbelovend. Het gaat over het kwaliteitsdenken van de toekomst.”

De kracht van het instrument

Op de vraag wat hem zo aanspreekt in De Succes!Spiegel antwoordt Marco enthousiast “Ieder aspect in het systeem is doordacht. Er zitten zoveel unieke en vernieuwende dingen in. Om te beginnen is het fijn dat invullers in één vraagroute zowel de basiskwaliteit als de eigen kwaliteit toetsen.”

Vragenlijsten uitzetten en informatie verzamelen is normaliter een tijdrovend proces. Marco ziet dat De Succes!Spiegel dat proces aanzienlijk heeft verbeterd. “Vragenlijsten zijn adaptief, waardoor invullers meer relevante informatie geven en minder hoeven in te vullen. Ook de keuzemogelijkheden die de functionaliteit vragenlijsten biedt is slim bedacht. Onderzoeken wordt eenvoudiger en voegt meer toe!”

Het Succes!Dashboard

In het Succes!Dashboard herkent Marco enerzijds de verdiensten van bestaande kwaliteitssystemen en anderzijds de slimme, nieuwe opzet. “Veel gebruikers van kwaliteitsinstrumenten verdwalen in de hoeveelheid data. Dat is zonde, want daardoor missen scholen de kern. Op het Succes!Dashboard wordt informatie direct gepresenteerd vanuit kerninzichten. Dat je zonder je scherm te verlaten bij de onderliggende informatie komt, vind ik knap bedacht. Zo kom je veel eerder tot dialoog. En daar moet het wat mij betreft om gaan.”

Ontzorging!

De klantgerichte ontzorging die de Succes!Spiegel beoogt ziet Marco als een schot in de roos. “Er zijn directeuren die het liever uit handen geven, omdat ze genoeg te doen hebben. Bellen met Scholen met Succes, je wensen overbrengen en het wordt in een mum van tijd voor je geregeld. Zo raken scholen gelijk ook verlost van de bekende knoppencursussen.

Meer informatie:

info@scholenmetsucces.nl of 023-5341158
scholenmetsucces.nl/successpiegel
successpiegel.nl

 

Gepubliceerd in Succes!Spiegel.