Online webinar Kwaliteitsinstrument

De impact van het coronavirus is groot. Dat merken we allemaal. Bedrijven sluiten hun deuren, medewerkers blijven thuis en scholen bieden enkel noodopvang. Strikte maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onze fysieke bijeenkomsten (de geplande infodagen) laten we in ieder geval niet doorgaan tot 1 juni. Gelukkig biedt online veel perspectief. Om tóch op een veilige manier met elkaar in contact te komen, hebben we de fysieke bijeenkomsten omgedoopt tot het online webinar Kwaliteitsinstrument. Geheel gratis en vrijblijvend kunt u op verschillende data en tijdstippen deelnemen aan deze online webinar.

 

Deel 1: Kennis en ervaring delen

In het online webinar staat de dialoog centraal. Het landschap van kwaliteitszorg geeft veel stof tot nadenken, en dus ook voldoende gespreksstof om het met elkaar over te hebben, erover te sparren en nieuwe kennis op te doen. Grofweg delen we de gespreksonderwerpen als volgt in:

 • Onderzoeken
  De basis van een onderzoek staat of valt onder andere met de kwaliteit van de vragenlijsten en de mogelijkheden van een kwaliteitsinstrument. Vragen waar we bijvoorbeeld bij stil staan:

  • Wat is beschikbaar aan materialen en instrumenten in Nederland?
  • Waar hecht u waarde aan met betrekking tot het doen van een goed onderzoek?
  • Welke ervaringen kunnen we delen met elkaar?
 • Analyseren
  Als de data binnendruppelt, is het tijd voor samenvatten en interpreteren. Dit is een belangrijk moment, omdat de resultaten grotendeels de koers bepaalt van een school. We gaan het onder andere hebben over deze items:

  • Welke voor- en nadelen kleven er aan verschillende manieren van rapporteren?
  • Wat kun je met je huidige manier van werken en wat mis je?
 • Break-out
  Het landschap van kwaliteitszorg is aan verandering onderhevig. Het gaat nu veel meer om het zichtbaar maken van groei en ontwikkeling in plaats van controle en beheer. En in het bijzonder groei in relatie tot het eigen verhaal van de school. Hieruit vloeien veel vragen voort, waaronder:

  • Wat betekent dit voor de inrichting van kwaliteitszorg?
  • Welke ontwikkelingen ziet u in uw eigen organisatie?
  • Wat kunt u nu al concluderen over wat u wel en niet nodig heeft bij een meetinstrument voor kwaliteitszorg?

 

Deel 2: Een kijkje onder de motorkap

We vervolgen de webinar met een rondleiding door De Succes!Spiegel. We laten u onder andere de volgende elementen zien:

 • De eenvoud van vragenlijsten maken en uitzetten;
 • De rijke vragenbibliotheek met heldere eenduidige vragen en antwoordmogelijkheden;
 • De visuele online dashboards en de geautomatiseerde  rapportages in Word;
 • De effectieve en laagdrempelige oplossing voor het maken van een jaarplan;
 • De ontzorging op administratief en operationeel vlak.

 

Door wie?

Over Hans van Rijn

Hans van Rijn is oprichter en directeur van De Lerende School. Hij is bekend van digitale onderwijsmiddelen, zoals Integraal en Zien!. Hij speelt een belangrijke rol binnen Scholen met Succes als architect van De Succes!Spiegel. Tevens ondersteunt hij scholen om het werken met de Succes!Spiegel te verbinden aan de dagelijkse praktijk, zodat kwaliteitszorg iets van het hele team wordt. Hans is de inspirator, de coach en de onnavolgbare verbinding tussen de Succes!Spiegel, Scholen Met Succes en u! Meer weten? Kijk op www.delerendeschool.nl

 

Over Marco Sombroek

Marco Sombroek is een ervaren onderwijsadviseur met aandacht voor kwaliteit, processen en onderwijslogistiek. Hij heeft veel ervaring met digitale onderwijsmiddelen waaronder kwaliteitsinstrumenten. Sinds 2018 heeft Marco bij Scholen met Succes een adviserende en ondersteunende rol omtrent De Succes!Spiegel. Dankzij zijn onderwijservaringen onder andere als docent en coördinator, is hij in staat scholen op aangenaam deskundige wijze te adviseren over hoe je werken met informatie interessant maakt in de organisatie.

 

Aanmelden

Via het aanmeldingsformulier kunt u zich aanmelden voor een online webinar. Indien u met meerdere personen wilt komen, kunt u dat direct aangeven in het aanmeldingsformulier. Uw collega’s hoeven zich dan niet apart aan te melden. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de online tool die wij gebruiken om met elkaar in contact te komen.

Uw gegevens

Nieuwsbrief

Wilt u de maandelijkse nieuwsbrief van Scholen met Succes ontvangen?

4. Aanvraag versturen

Klik op 'Verzenden' om uw aanvraag voor de webinar te versturen. Marco zal contact opnemen om een webinar in te plannen.

Gepubliceerd in Succes!Spiegel.