Open dagen

We komen ze geregeld tegen: scholen die open dagen houden waar bijna niemand op af komt. Zonde van de energie. De open dagen worden dan 1x aangekondigd in de nieuwsbrief en als het meezit ook in een advertentie. Het programma is vaak niet meer dan dat de school de hele dag open is en dat geïnteresseerden de school dan in bedrijf kunnen zien. Geen wonder dat het vaak niet werkt.

Als een gezin de school wil bekijken hoeft het alleen maar een afspraak te maken en het krijgt een uitgebreide rondleiding en alle aandacht van de directeur. Daarvoor hoeft men niet naar een open dag te komen.

Als men dan toch energie steekt in een evenement als een open dag, probeer er dan ook echt een succes van te maken. Begin met een duidelijk doel en met een aantrekkelijk programma. Zorg voor een passend tijdstip op een geschikte datum. En zorg vervolgens dat de school er goed en uitnodigend uitziet. Voer promotie via het 7X7 principe (7x confronteren via 7 verschillende media/middelen) en zet vooral eigen ouders als ambassadeur in. Zorg vervolgens voor registratie van bezoekers en voor gerichte follow-up.

Extra informatie

File pdf Voorbeeld draaiboek open dag