Competenties

De beste mensen in huis halen en het beste uit mensen halen. Dat is de uitdaging voor elke organisatie die streeft naar duurzaam succes. Herkent u de kwaliteiten van mensen, dan kunt u gericht investeren in de beste mensen en hun kwaliteiten laten renderen. Ziet u potentieel over het hoofd, dan verkwist u talent en verliest u menselijk kapitaal aan uw concurrent.

Met het online Competentie Assessment Systeem (CAS) komt u er snel achter wat mensen in hun mars hebben. Het CAS stelt objectief vast hoeveel aanleg de kandidaat heeft voor een breed scala aan competenties. Ons testsysteem bied u de keus uit meer dan 40 competenties die gemeten kunnen worden. Het testrapport geeft u diepgaand inzicht in de sterke en de zwakke punten van de kandidaat. Daardoor weet u zeker dat u de juiste persoon op de juiste plek aan het werk zet. U kunt het Competentie Assessment Systeem ook gebruiken om de doorgroeimogelijkheden van uw medewerkers te meten. U ziet welke talenten u in huis heeft en hoe u die optimaal kunt benutten.

Het Competentie Assessment Systeem is gebaseerd op de online persoonlijkheidsmeting. Deze test is uitgebreid gevalideerd en gebaseerd op het Big Five model. Het online systeem vertaalt de uitslag van de test automatisch door naar de aanleg van de kandidaat voor de gevraagde competenties. Deze vertaalslag berust op wetenschappelijk onderzoek en de jarenlange ervaring van betrokken organisatiepsychologen.

Big Five

De 5 belangrijkste persoonlijkheidskenmerken waarop getest kan worden, te weten:

  • Gevoeligheid
  • Extraversie
  • Interesse/openheid
  • Mensgerichtheid
  • Taakgerichtheid
Meer weten?

Neem contact op met Martine Visser (Psycholoog NIP) voor meer informatie over het aanbod van ons online assessment-systeem. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 41 862 330. U kunt ook een e-mail sturen naar martine@roodvis.nl