023 - 534 11 58 Ma t/m Do, 9:00 - 17:30
Scholen met Succes
  • Onze onderzoeken
  • Klanten en cases
  • Over ons
  • Contact
  • Invullen
  • Inloggen

Over Scholen met Succes

De meest ervaren van Nederland

Ons verhaal

In 1985 is Scholen met Succes opgericht door Ronald Dulmers met als doel scholen te helpen met hun marketing-, en communicatie en imagovraagstukken. Samen met zijn adviseurs introduceert hij marketing in het onderwijs.

Sinds 1999 werkt Scholen met Succes met drie modules om kwaliteitsbewustzijn en klantgerichtheid in het onderwijs te bevorderen. In dat jaar starten ook de tevredenheidpeilingen. Deze worden een belangrijke pijler voor het bedrijf.

Sinds 2010 heeft Scholen met Succes het gedachtengoed van de Educatieve Stad en hun werkzaamheden rondom schoolprofilering overgenomen. Daarmee wordt ook aan schoolprofielen (onderwijs)inhoud gegeven.

In 2021 is Scholen met Succes onderdeel geworden van Onderwijs Innovatie Groep (OIG).

Ronald Dulmers (oud-directeur Scholen met Succes): “Wij hebben lang gezocht naar een partij waarbij we het vertrouwen hebben dat deze de tevredenheidspeilingen een nieuwe toekomst geven. Met OIG hebben we hen gevonden”.

Kim Schut (directeur Onderwijs Innovatie Groep): “Scholen met Succes is een prachtige partij. We zijn trots dat we hier een vervolg aan mogen geven”.

In schooljaar 2021/2022 is de eerste stap gezet in de vernieuwing van het aanbod van Scholen met Succes. Alle vragenlijsten en rapportages zijn inhoudelijk en visueel aangescherpt en ondergebracht op het platform van OIG: Nationale Onderwijs Monitors.

Ook met jaarlijks meer dan 3.000 scholen deelnemende scholen, een ruime landelijke spreiding en de meest uitgebreide, database en benchmark blijven we vernieuwen.

Onze principes

1. Ervaring

Wij zijn de grondlegger van marketing en tevredenheid in het onderwijs. Sinds 1999 meten wij tevredenheid en kwaliteit van scholen.

2. Kwaliteit

Onze focus ligt op kwaliteit en continuïteit. Doordat we kwaliteit leveren voor onze klanten, garanderen we zowel hun als onze eigen continuïteit.

3. Succes

Onderzoek staat niet op zichzelf. Het is stap op weg naar het succes van de school, in het onderwijsproces en in de ‘markt’.

Onze Visie

Inzicht uit onderzoek helpt je verder

Veelal heb je wel een onderbuik gevoel bij wat er rondom jouw organisatie speelt. Onderzoek kan deze vermoedens niet alleen bevestigen, ook verdiepen. Op basis van de data die wordt verzameld en slimme analyses en duiding krijg je waardevolle inzichten. Daarmee maak je onderbouwde keuzes voor vervolgacties. Dat is de weg naar succes.

Onderzoek is kunst. Het opstellen van een goed onderzoeksmodel, de uitwerking in goede, duidelijke vragen en ook de uitvoer. Het betrekken van een onafhankelijke professionele organisatie is cruciaal. Helemaal omdat die de anonimiteit kan waarborgen bij gevoelige onderwerpen. Een onafhankelijke blik van buiten en de volledige focus heeft op de onderzoekswerkzaamheden.